Dobrovicko - únor 2014

Aneta Zavřelová   20.03.2014

Pionýr, z.s. - PS „Klub dětí“ Dobrovice

 

 

Pár informací o tom, jak se máme a co chystáme v nejbližších dnech a měsících :o)

 

Kromě drobné „kosmetické“ změny v názvu naší organizace a spousty pobíhání po úřadech v souvislosti s ní, se stále věnujeme hlavně práci s dětmi :o). V oddílech se pravidelně schází 54 dětských členů PS.

Od dubna tohoto roku bychom mezi sebou rádi přivítali zájemce o činnost v nově vzniklém Airsoftovém oddíle. Vedoucí oddílu chtějí děti zvednout od počítačových her a ukázat jim zábavnou možnost vyžití, naučit je něčemu novému. Hlavními tématy budou určitě historie, vojna, armáda, taktiky boje, disciplína, spolupráce a chování se dle pravidel fair play. Nebudou chybět činnosti, jako je práce s buzolou, mapou, orientace v terénu, výpravy do přírody a za přírodou … soutěže, akce, výlety …

 

Sobota o pololetních prázdninách patřila, již tradičně, návštěvě „Ledové Prahy“. Tentokrát jsme pro děti vybrali prohlídku Staroměstské radnice. Měly možnost si ji projít od historických sklepení přes jednotlivé sály až po věž. Výstup nahoru stál za to. Byl jasný slunečný den a krásný výhled. Další zastávkou bylo Muzeum kostek s obrovským množstvím exponátů z Lega. Kromě pokoukání jsme si tam i pohráli. Nejvíc se nám líbil Karlův most z Lega se spoustou turistů. Potom jsme přejeli tramvají do Policejního muzea. To je naše oblíbené. Vždy se tam děje něco zajímavého. Přivítal nás četník z roku 1910. Byli jsme svědky dopadení lupičů a jejich výslechu na četnické stanici. V oddělení daktyloskopie nám sejmuli a porovnali otisky prstů, ruky a dokonce i boty. Už víme, jak se pracuje na „místě činu“. Procvičili jsme se v dopravní výchově, nebo si připomněli prevenci drog. Na závěr nás čekala ukázka z činnosti zásahové jednotky. Plní dojmů jsme z Hlavního nádraží vyjeli vlakem směrem k Dobrovici.

 

V neděli 23.3.2014 se chystáme do plaveckého bazénu v Liberci a v sobotu 5.4.2014 pojedeme do liberecké ZOO.

Určitě nebude chybět i nějaká víkendová výprava a přenocování pod širákem (dle počasí a časových možností vedoucích).

Na neděli 15.6.2014 plánujeme Dětský den na rozloučenou se školním rokem.

 

Na prázdniny připravujeme letní dětský tábor v Ledcích. Letos se od 13. do 26.7.2014 vypravíme do „Kocourkova“, kde mají všichni o kolečko víc. Tábor je již plně obsazen.

 

Na všechny se těšíme :o)

 

 

Mgr. Hana Šilhavá

(vedoucí PS)

 

Info:

nástěnka na náměstí v Dobrovici www.kd-dobrovice.cz

tel: 721 388 757



Komentáře