18.09.2013 - Zprávičky o tom co jsme dělali

Aneta Zavřelová   18.09.2013

PS „Klub dětí“ Dobrovice

 

Jaké bylo léto 2013 ?

Se školním rokem jsme se 16.6.2013 rozloučili tradičním Dětským dnem. Již podruhé se konal u sokolovny v Dobrovici. Tentokrát byl motivován příběhy Pejska a Kočičky od Josefa Čapka. Na cca 20ti stanovištích se vystřídalo přes 70 dětí. Za splnění úkolů na ně čekalo množství pěkných odměn. Zpestřením byl pro všechny skákací hrad (Zábavné hopsání – Jičín), šlapadla (BAYAN.cz) a trampolína. Pohodové sluníčkové dopoledne jsme si všichni užili. Velký dík patří všem velkým i malým členům PS „Klub dětí“ Dobrovice, kteří se podíleli na přípravě a organizaci Dětského dne.

 

Členové turisticko–přírodovědného oddílu Ťápoty zahájili prázdniny 22.6. 2013 přenocováním v oddílové klubovně. A 29.6.2013 výletem do Prahy, kde navštívili Muzeum železnic.

 

Začátkem července jsme finišovali s přípravami na letní dětský tábor. Letos nás čekala cesta do Pohádkové říše, kam jsme byli pozváni, abychom se inkognito v přestrojení za pohádkové bytosti zúčastnili její záchrany. V době od 14. do 27.7.2013 tak mohla být v lesích v okolí Ledec pozorována zvýšená koncentrace kouzelných sil a pohádkových postav. To se našich 60 táborníků se svými vedoucími snažilo prokázat své znalosti pohádek a zabránit tak zničení Pohádkové říše. Děti se během 14ti dnů ocitly v několika známých pohádkách: tahaly řepu, pojmenovávaly Sněhurčiny trpaslíky, vyhrávaly u liščí nory a zachraňovaly Budulínka, vytvářely Otesánka, putovaly pro perník do Perníkové chaloupky, musely si vysloužit Zlatovlásku, poznat Popelku podle jejího střevíčku, lovily zlatou rybku apod. Svými dobrými radami je provázeli Pohádkový děd a čarodějka Dobrodějka. Vše dopadlo dobře. Pohádková říše je zachráněna. Kromě her v táboře a koupání v blízkém rybníce nechybělo ani zpestření v podobě rytířského klání, ukázek z výcviku loveckého psa, odpoledne s bavičem a vystoupení taneční skupiny Shareefa z Mladé Boleslavi. Děti i vedoucí se vydováděli při dramatizaci některých pohádek. Dvakrát jsme vyjeli na celodenní výlet (Mirákulum v Milovicích a Lunapark v Liberci). Počasí nám přálo. Tábor se vydařil :o).

Za několikaměsíční zodpovědnou přípravu tábora a táborového programu, za to, že se dětem věnovali 13 dní a nocí, patří poděkování všem táborovým pracovníkům. Děkujeme p. Martině Rigóové a jejímu týmu, že se starali o naše žaludky :o). Za zapůjčení vozidel a dopravu stanů, táborového materiálu a zavazadel dětí děkujeme p. Kulichovi, p. Šedivému, p. Lepkovi a p. Stříbrnému. Děkujeme p. Kusému za výborné knedlíky a p. Kolenské za úžasné dorty pro všechny táborníky. Panu K. Balejovi dík, že nám věnoval svůj čas a přijel nás do Pohádkové říše vyfotit.

 

Za věcné nebo finanční sponzorské příspěvky na naši činnost (Dětský den, letní tábor apod.) děkujeme firmám:

COOP Mnichovo Hradiště, Porsche Česká republika s.r.o. - divize Seat - Praha, Tereos TTD – Dobrovice, truconneXion a.s. – Kosmonosy, Martin Židek - Hračky Amina – Dobrovice, Všeobecná zdravotní pojišťovna - Ml. Boleslav, Autoservis Petr Duřt – Dobrovice, BAYAN.cz - Úherce, Peugeot ČR s.r.o. – Praha, Jaroslav Cankař a syn – ATMOS – Bělá pod Bezdězem, ČEZ a.s., Pavel Valášek – Dobrovice, Nakladatelství jh – knihy se sportovní tematikou, LAWI – Dobrovice, Pneuservis Boháček – Úherce, Prádelna Pradlenka – Mladá Boleslav, ZPŠ – Mladá Boleslav

Za finanční příspěvek na činnost moc děkujeme také MěÚ v Dobrovici.

 

Koncem září zahájí svou činnost kroužky (Ťápoty, florbal, výtvarka). Na všechny se těšíme.

 

Přejeme pěkný zbytek prázdnin a dovolených.

 

Mgr. Hana Šilhavá

(vedoucí PS „Klub dětí“ Dobrovice)

Info:

nástěnka na náměstí v Dobrovici www.kd-dobrovice.cz

tel: 721 388 757



Komentáře