Článek z Dobrovicka

Aneta Zavřelová   28.01.2014

 

PS „Klub dětí“ Dobrovice

 

Jak jsme se měli na podzim ?

 

Na přelomu září a října zahájily svou činnost všechny kroužky při PS „Klub dětí“ Dobrovice.

Florbal: v pondělí trénují mladší žáci v tělocvičně prvního stupně v ZŠ Dobrovice a starší žáci v sokolovně v Dobrovici.

Rybářský kroužek: v sudé středy se v klubovně schází příznivci rybaření. Na jaře určitě vyrazí i k vodě :o).

Výtvarný kroužek: v liché středy patří naše klubovna ve Vinařické ulici všem, co rádi malují a vytvářejí. Hlavním tématem posledních několika setkání byly blížící se Vánoce (závěsné ozdoby z papíru, andělé zdobení barvami na sklo apod.).

Turisticko-přírodovědnéný oddíl „Ťápoty“: na úterních schůzkách si hrajeme, soutěžíme, učíme se ….. hlavními tématy jsou příroda, památky, turistika a třeba i jednoduché šifrování apod. 

V říjnu strávili členové oddílu víkend na chatě v Příchovicích. Užili si tři dny v přírodě mezi kamarády. Nejzajímavější byl pro všechny sobotní výlet k novému „Muzeu Járy Cimrmana“ a výstup na celodřevěnou rozhlednu „Maják Járy Cimrmana“. Byly otevřeny v areálu U Čápa v létě 2013. Muzeum nás zaujalo jedinečnými exponáty: talíř se špuntem, rukonožní tricykl, záchodové prkénko s topením, obdélníková tenisová raketa a další. Z majáku byl úžasný výhled do okolí, ale docela jsme se báli, protože je celý otevřený hodně foukalo. Sladkou tečku za výletem udělal zmrzlinový pohár U Čápa a ještě nám zbyl čas na stavění bunkrů v lese u chaty.

V listopadu jsme, v rámci jedné z oddílových schůzek, podnikli exkurzi do Cukrovaru v Dobrovici. Většina z dětí se tam byla podívat poprvé. Vidět průběh zpracování řepy zblízka, od jejího vyložení z nákladního auta až po vznik bílých krystalků cukru, pro ně bylo velkým zážitkem.

Další akcí, která k podzimu patří, byl 9.11.2013 výlet do plaveckého bazénu v Liberci. Zúčastnilo se 41 dětí z Dobrovice a okolí.

 

Co plánujeme v nejbližší době?

Už se moc těšíme na 1.2.2014 do „Ledové Prahy“.

 

 

 

Přejeme všem příjemné prožití svátků Vánoc a úspěšný rok 2014.

 

 

 

Mgr. Hana Šilhavá

(vedoucí PS „Klub dětí“ Dobrovice)

 

 

 

Info:

nástěnka na náměstí v Dobrovici

www.kd-dobrovice.cz

tel: 721 388 757                                                                             

 



Komentáře